Citroën Divine DS – framtida golfklassutmanare?

Citroëns lyxmärke DS blir allt mer ett märke för sig självt och i Paris hittar vi konceptbilen Divine DS som visar hur en framtida lyxutmanare i golfklassen kan se ut.

Citroën fortsätter arbetet med att separera lyxmärket DS från Citroën, i Kina har man kommit långt och till och med etablerat särskilda DS-återförsäljare men i Europa går det långsammare. På årets Parissalong visar Citroën hur det skulle kunna se ut om man bestämde sig för att bygga en DS-bil av golfklasstorlek.

Konceptbilen som förevisar detta heter Divine DS och är en kompakt femdörrarsmodell, 4 centimeter kortare och 11 centimeter lägre än Volkswagen Golf. Divine DS visar ett nytt, betydligt djärvare formspråk för DS och är det inte en Single Frame-grill à la Audi vi ser där fram? På tal om Audi (och BMW) har konceptbilen strålkastare med laserljus och sekventiella körriktningsvisare.

Utsidan är betydligt mer sansad och produktionsmässig än insidan. Inne i kupén har det franska designteamet målat med breda penseldrag och skapat en interiör som ska gå att anpassa i hög grad efter eget tycke. De imaginära kunderna ska kunna välja mellan tre olika teman: Male, Parisian Chic och Fatale Punk. De ska inte ta mer än 15 minuter att byta alla paneler och dekorinlägg men det blir som synes tre helt olika interiörer.

När det gäller drivlinan är det inga konstigheter, Divine DS-konceptet drivs av samma turboladdade 1,6-litersbensinare som finns i Peugeot RCZ R.