Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Citroën DS 5LSCitroën DS 5LSCitroën DS 5LS
Citroën DS 5LS

Citroën DS 5LS officiell – men tyvärr...

... är det ingenting för dig som kom på tanken att byta ut din C5 mot denna. Eller jo, om du bosätter dig i Kina finns möjligheten – helt klart.

Citroën C5 börjar komma till åren och många C5-ägare väntar med spänningen på ersättaren. Tyvärr är det inte den vi ser här för DS 5LS är enbart för den kinesiska marknaden.

 Citroën DS 5LS är en sedan aningen mindre än C5 i sedanutförande. 4,7 meter är den från för till akter, medan bredden och höjden mäter 1,84 meter respektive 1,5 meter. Hjulbasen mäter 2,71 meter vilket borjar för bra baksätesutrymme, något som rankas väldigt högt i Kina. Där bak bjuds de åkande dessutom på flygstolsnackstöd, som Citroën kallar det. Föraren och passageraren fram går inte lottlösa, då de kan njuta av bland annat massagestolar.

Utseendet känner vi igen, inte minst i fronten där den snygga grillen med kromsarg som ”spetsar” strålkastarna är utfört i stort sett likadant som på konceptbilerna Wild Rubis och Numéro 9 som visades tidigare i år respektive våren 2012.

Under huven får kineserna två alternativ att ta ställning till, båda bensinare och TwinScroll-turboladdade. Ena motorn levererar 160 hästkrafter, den andra 200 jämnt. Oavsett motor är det sexstegad automatlåda som gäller.

Säljstart i mars 2014. Men som sagt, endast i Kina där den också ska byggas. Sedan tre månader byggs även vanliga DS5 där, i Citroëns Shenzhen-fabrik.