Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Citroën DS 5LS R
Citroën DS 5LS R
Citroën DS 5LS R
Citroën DS 5LS R Foto: © Laurent Nivalle.www.laurentnivalle.fr

Citroën DS 5LS R ska få 1,4 miljarder människor på fall

Citroën ska visa upp lite muskler för kineserna på bilsalongen i Peking nu i april. Nyligen lanserade DS 5LS får tilläggsbokstaven R vilket innebär 304 hästkrafter och 400 newtonmeter.

Det var strax innan julen förra året som Citroën visade upp en snygg sedan vid namn DS 5LS. Merparten av de som kommenterade bilen höll den högt rent utseendemässigt. Nackdelen: den ska bara säljas i Kina och just där var det marknadslansering för bara några veckor sedan.

För att riktigt visa de franska framfötterna för kineserna drar Citroën nu till med en prestandaversion av modellen. Med tilläggsbokstaven R blir maskinen under huven fortsatt liten cylindervolymsmässigt. Men med hjälp av turbo pumpas effekten upp till 304 hästkrafter och maxvridet till 400 newtonmeter. Motorn är kopplad till en sekventiell växellåda som kan manövreras via paddlar på ratten.

 Några prestandauppgifter bjuder inte fransmännen på, förmodligen för att DS 5LS R i dagsläget är en konceptbil som ska visas upp på bilsalongen i Peking nu i april.

Andra förändringar som skiljer R-versionen från den som nu säljs i Kina är bredare spårvidd fram, sänkt chassi med 15 millimeter, uppgradering av hjulupphängning, fjädring och bromsar.

Detta är en biltyp som Citroën skulle behöva i Europa för att pumpa upp sitt varumärke, eller vad säger du?