Citroën DS1

Citroën DS1 ska sikta in sig på Fiat 500

För drygt två år sedan påbörjade Citroën lanseringen av sin lite tuffare och sportigare modellserie DS. I dagsläget finns tre olika modeller med DS-emblem på bakluckan. Nu är en fjärde på gång – en liten DS1.

Först kom DS3, sedan kom DS4 och alldeles nyligen kom DS5. Den ena storleken större än den andra. Om lite mer än ett år kommer ytterligare en, denna gång mindre än övriga, nämligen DS1. Detta enligt uppgifter i franska biltidningen Auto Plus.

 Enligt dem ska DS1 inte helt ologiskt baseras på samma komponenter som nästa generation C1 och mäta 3,6 meter på längden. En annan bil i den storleksklassen är Fiat 500 som är 3,55 meter kort och att de båda kommer att bli konkurrenter råder ingen tvekan om. Auto Plus nämner nämligen att DS1 ska erbjudas med lika många färgalternativ, klädselalternativ och annat iögonfallande som just Fiat 500.

 Rent designmässigt kommer DS1 att låna en hel del drag från storebröderna DS3, DS4 och DS5.

 Under huven säger fransmännen att det blir mycket tyskt. Trecylindriga bensinmotorer med effekt på mellan 68 och 100 hästkrafter hämtade från BMW:s motoravdelning. En dieselmaskin på 70 hästkrafter ska också finnas tillgänglig och kanske också en GTi-version (bensin) på 130 hästkrafter. En automatlåda ska finnas som tillvalsutrustning.

 2013 är årtalet som Auto Plus nämner som lanseringsår men vi kanske redan får se bilen i konceptformat på bilsalongen i Genève i mars nästa år.