Citroën DS3 Cabrio Racing – mer till Goodwood

Citroën har erbjudit DS3 i både cabrio- och Racingversion. Kombinationen av de bägge har dock inte funnits – förrän nu. Här är Citroën DS3 Cabrio Racing Concept.

Det är inte bara Jaguar, Caterham, Peugeot och vår egen redaktionschef Marcus Engström som håller till i Goodwood nu i helgen. Även Peugeots koncernkollega Citroën är på plats, och visar nytt och sportigt.

Citroën DS3 Racing delar ju som bekant mycket med koncernkollegan Peugeot 208 GTI. Det som skiljer 208 och DS3 åt är dock att den sistnämnda även finns i cabrioletversion. Kombinationen av Racing och Cabrio har dock inte existerat – förrän nu.

Nu är förvisso Citroën DS3 Cabrio Racing än så länge endast en konceptbil, som kommer byggas i ett exemplar och visas/köras på Goodwood, men kanske det kan bli mer än så ifall intresset är stort nog.

Precis som vanliga DS3 Racing kommer DS3 Cabrio Racing med PSA-gruppens välkända 1,6-litersmaskin, som ju även sitter i Peugeot 208 GTI och nya RCZ R. Det fällbara taket till trots har endast 25 kg adderats till vikten på vanliga DS3 Racing. Utöver det som vi förväntar, utifrån namnet, har även konceptbilen försetts med nya 19-tumshjul, ny klädsel och trevligare materialval interiört.