Citroën DS3 Cabrio Foto: (C)NICOLAS ZWICKEL

Citroën DS3 Cabrio – tre snabba från provkörningen

Hans Hedberg gör en tjuvstart på våren och provkör Citroen DS3 Cabrio i spansk vårvärme. Faller den senaste cabben Hans i smaken?

Hallå Hans, var är du och vad kör du?

 – Hola senor, jag är i Valencia och köra vårens hetaste småcab Citroen DS3 Cabrio. Det är en så kallad Cabrio Coach med ett tygtak som kan rullas bakåt. Senast Citroën byggde något liknande var med knepiga Pluriel.

 Blir det någon cabkänsla?

 – Nja, det är väl där skon klämmer. Takbågarna är fasta, och det är ju bra att alltid ha dem med sig, men det gör också att känslan blir mer instängd än i en riktig cab. Som förare måste man verkligen titta upp för att få cabkänsla. Det är egentligen bara de i baksätet som åker riktigt öppet. Det är också den största fördelen med DS3 Cabrio– att den har ett baksäte till skillnad från närmaste konkurrenten Peugeot 207 CC. Körkänslan i övrigt är precis den samma som i vanliga DS3. En rolig detalj är att man kan manövrera tygtaket i upp till 120 km/h.

 Blir DS3 Cabrio ditt val till våren?

 – Det skulle den kunna bli om det inte vore för priset. Om jag skulle köpa en DS3-modell skulle det bli den här som har rätt fransk flärd men instegspriset på 179 900 är för högt. Då får man minsta bensinmotorn med 82 hästkrafter som visserligen räcker för biltypen men det finns andra bilar av samma typ jag hellre lägger mina pengar på.

 Om du vill veta mer om Hans vårtrip med Citroën DS3 Cabrio i Valencia gör du bäst i att läsa hela provkörningen i kommande nummer av Teknikens Värld. Om du inte redan gör det – prenumerera på Teknikens Värld så får du tidningen snabbare.