Citroën DS3 Electrum Concept till Paris

Citroëns lyxiga småbil DS3 kommer visas upp som elbilskoncept på bilsalongen i Paris. Med en effekt på 88 hästkrafter kommer den lilla bilen ha en räckvidd på 12 mil.

Citroën DS3 kom 2009 och på bilsalongen i Paris nästa vecka kommer förutom cabrioletversionen dessutom den eldrivna versionen DS3 Electrum.

 Motorerna i konceptbilen är två till antalet och sitter på framaxeln där de utvecklar totalt 88 hästkrafter. Kraften att driva bilen kommer från litiumjonbatteri från Panasonic på 17,5 kWh som går att ladda upp via ett uttag där vi är vana att hitta tanklocket.

 Citroën hävdar att räckvidden är 120 kilometer enligt EU-körcykeln. Laddning upp till 80 procent av full batteristyrka ska enligt tillverkaren bara ta en halvtimme med så kallade ”snabbladdare”. Genom att ha motorerna under motorhuven blir passagerar- och lastutrymme oförändrat.

 Än så länge har Citroën inte presenterat några bilder på bilen. Bilden ovan föreställer en DS3 med konventionell förbränningsmotor. Ordet Electrum har man hämtat från en naturligt förekommande legering mellan guld och silver.