Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
100630-citroen-ds3-cabriolet
100630-citroen-ds3-cabriolet
100630-citroen-ds3-cabriolet
100630-citroen-ds3-cabriolet

Citroën DS3 kommer som cabriolet

Citroëns premiumsmåbil DS3 ska konkurrera med Mini-bilarna. Därför är det ingen större överraskning att fransmännen planerar att kapa taket på DS3 och lansera den som cabriolet.

BMW:s satsning på Mini-märket har varit extremt framgångsrik. Så framgångsrika vill Citroën också vara och därför har de återupplivat den gamla DS-beteckningen för att sälja lite finare och lite dyrare bilar. I våras lanserades den första DS-modellen DS3 – en småbil som ska gå i direkt klinch med Mini Cooper. Men för att DS3 ska kunna utmana Minin på allvar krävs fler karossvarianter. Det är på gång.

En insiderkälla berättar för brittiska What Car? att en DS3 Cabriolet finns i planerna men att en lansering inte kommer att ske förrän tidigast 2012. Eftersom bilen ligger så pass långt fram i tiden är det ännu inte känt om Citroën satsar på en plåttakskonstruktion väl lämpad för nordiskt klimat eller lättare och billigare tygtaksvariant. Det är inte heller känt om den kommer att erbjudas med samma motoralternativ som vanliga DS3 – som går att få med två dieslar och tre bensinare.

Insiderkällan berättar däremot att det definitivt inte kommer att bli någon cabrioletversion av DS3 Racing. Hur pass det beslutet är hugget i sten återstår dock att se, Mini erbjuder ju sin hetlevrade JCW-modell med fällbart tygtak så varför skulle inte Citroën kunna kapa taket på sin 200 hästar starka DS3 Racing?

Läs mer