Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
090529-citroen-ds3
090529-citroen-ds3
090529-citroen-ds3
090529-citroen-ds3

Citroën DS3 nära produktion – första titt på insidan

Citroëns kommande premiumbil i miniklassen rycker allt närmare produktion. Nu bjuds vi på nya bilder och en första titt på insidan. Att döma av bilderna kommer den lilla lyx-Cittran att bjuda på hård konkurrens.

På Genèvesalongen tidigare i år fick vi för första gången se 2000-talets Citroën DS. Även om nya DS inte väckte lika stor uppmärksamhet som 1950-talets original var den ett uppskattat inslag på bilsalongen. Bilen som visades var dock bara en konceptbil med namnet DS Inside. Citroën gjorde visserligen ingen hemlighet av att konceptet gav en god föraning om den kommande småbilen DS3. Tanken är att DS-beteckningen ska återupplivas och sättas på de lite mer premiuminriktade bilarna. Först ut blir minstingen DS3 och den har först och främst siktet inställt på storsäljaren Mini Cooper.

BMW har haft stora framgångar med sin småbil och med DS3 vill Citroën förmodligen nå lika stora framgångar. När konceptbilen visades i Genève gick det inte att se in genom rutorna, men nu öppnar Citroën dörrarna och visar insidan på den lilla premiumbilen. Första intrycket är mycket övertygande. Det är tydligt att Citroën riktar in sig på premiumkunderna. Interiören är snyggt men återhållet designad och den hårdaste hårdplasten ser ut att lysa med sin frånvaro. Precis som Mini Cooper ska DS3 erbjuda sina kunder stora möjligheter att anpassa inredningen med olika tillval. Att döma av bilderna är interiören näst intill färdig för produktion. Det är inte någon vild designstudie i alla fall. Enligt brittiska Autocars källor är konceptet DS Inside till 93 procent en färdig DS3.

Lanseringen av lilla DS3 är schemalagd till mars nästa år och bilen ska vara löst baserad på nya C3 som kommer senare i år. DS3 kommer inte att ersätta någon av de befintliga bilarna i Citroëns utbud. DS3 och kommande DS4 och DS5 ska utgöra en slags premiumdivision inom Citroën. Storleksmässigt uppskattas DS3 hamna ungefär mellan Mini Cooper och Clubman. Motoralternativen blir en uppsättning fyrcylindriga bensinare och dieslar, inklusive 1,6-litersbensinaren som utvecklats av BMW och PSA.

https://youtu.be/UvpvlqxyjBI?height=347&width=575

Läs mer