Citroën DS3 som cabriolet till Paris

Trots vikande marknad måste de franska biltillverkarna satsa och visa något nytt när bilsalongen på hemmaplan, i Paris, går av stapeln i september. I Citroëns monter kommer vi bland annat att hitta DS3 i cabrioletversion, men även ansiktslyfta versioner av C3 och C3 Picasso.

PSA-koncernen, där Citroën ingår tillsammans med Peugeot, har som vi kunnat berätta svåra tider. Man har tvingats säga upp tusentals anställda och till och med lagt ner en fabrik. Men när den internationella bilsalongsturnén landar på hemmaplan, i Paris, något som bara händer vartannat år, måste självklart Citroën ha något nytt att visa upp.

Årets bilsalong i Paris går av stapeln i slutet av september i år, och i Citroën-montern kommer en trio av nyheter att visas upp. Mest spännande är kanske att Citroëns lilla premiumutmanare, Mini Cooper-konkurrenten DS3, kommer i cabrioletversion. En DS3 cabriolet har talats om sedan flera år, och ännu har vi inte fått några officiella bilder – men visst vore det lite tufft om man kunde behålla den "omvända hajfenan" på karossidan som den takförsedda versionen har, likt illustrationen ovan?

Tillsammans med DS3 Cabriolet kommer också ansiktslyfta versioner av småbilen C3 (som DS3 delar bottenplatta med) och lilla MPV:n C3 Picasso. Inte heller dessa har vi sett några officiella bilder på, men vi antar att omdanade front- och akterpartier inkluderas i uppfräschningen.