Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
100211-citroen-ds4
100211-citroen-ds4
100211-citroen-ds4
100211-citroen-ds4

Citroën DS4 gör sig redo

Det här är första bilden på kommande Citroën DS4. En bil som precis som den mindre DS3 ska vara en lite finare och dyrare än övriga Cittror. DS4 blir en sportigare och stiligare bil än C4. Premiär i Genève.

Citroën har som bekant återupplivat den legendariska DS-beteckningen. Den första moderna DS-bilen – DS3 – är redan provkörd och mer kan du läsa här. Men Citroën har större planer för DS än så, ytterligare två DS-bilar kommer snart och först ut är DS4 som begår premiär redan på Genèvesalongen i mars. Det är ännu oklart om DS4 gör ett framträdande som nära produktionsfärdig konceptbil eller om Citroën visar den helt färdiga produkten på en gång. Denna första bild ger oss en aning om vad vi har att vänta.

Citroën visar bara utvalda delar av DS4 men det räcker för att vi ska få en uppfattning om bilens former. DS4 kommer att förhålla sig till C4 på ungefär samma sätt som DS3 förhåller sig till C3, plattformen och mycket av tekniken är densamma men ytfinishen och utrustningen håller högre kvalitet. Designmässigt har DS4 däremot mer gemensamt med konceptbilen C-Sportlounge från 2005. Den äggformade MPV/Crossover/Coupén har redan influerat C4 Picasso och nu är det dags för DS4 att hämta former från C-Sportlounge. På denna första bild ser det ut som att DS4 blir en blandning av MPV, Crossover och Coupé, precis som C-Sportlounge. Vi känner också igen strålkastarna som är till synes helt identiska.

Det här är som sagt bara en första titt på kommande DS4. Mer information och fler bilder borde dyka upp inom en mycket snar framtid.

Läs mer

Test & provkörningar