Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
101028-citroen-ds9-kina101028-citroen-ds9-kina101028-citroen-ds9-kina
101028-citroen-ds9-kina

Citroën DS9 blir Kina-limo

Citroën gör sig redo att utmana de stora tyskarna på den asiatiska marknaden. Den som ska leda offensiven är en ny, stor lyxmodell vid namn DS9 som vi redan har fått en försmak på genom konceptbilen Metropolis.

Gregoire Olivier, ansvarig för PSA-gruppens verksamhet i Kina, avslöjar att ledningen har gett klartecken till att utveckla och sedermera serieproducera en stor sedanmodell avsedd för den asiatiska marknaden. En stor och exklusiv sedanmodell är avgörande för europeiska biltillverkare som på allvar vill konkurrera om främst de kinesiska köparna, och det är precis vad PSA vill.

Modellen som ska anta rollen som flaggskepp kommer att vara en Citroën och får med stor sannolikhet modellbeteckningen DS9. Olivier avslöja i en intervju med Automotove News China att den framtida modellen kommer att vara mycket lik konceptbilen Metropolis som visades på världsutställningen i Shanghai i våras. Enligt Olivier ska många av designelementen från Metropolis föras över till produktionsbilen. Han vill däremot inte avslöja hur stor produktionen kan tänkas bli eller om det kan bli aktuellt med försäljning på andra marknader än Kina.

Citroën Metropolis baserades på C6-plattformen och var den första Citroën-modellen som designades av PSA-gruppens internationella designkontor i Shanghai. Konceptbilen var utrustad med en V6-motor på 2,0 liter och en elmotor som hjälptes åt för att hålla förbrukningen på låga nivåer.

Läs mer