Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Citroën fyller 100 år – blickar bakåt och framåt

Gamla bilar och jubileumsmodeller är att vänta under 2019 när Citroën fyller 100 år. Men även två koncept.

Citroën fyller 100 år och det kommer att uppmärksammas under året på flera sätt. Firandet startar under Retromobile-salongen i Paris nästa månad då 30 klassiska fordon ska ställas ut i en monter på 1200 kvadratmeter.

Citroëns hyrbilstjänst Rent & Smile kommer under april månad även erbjuda klassiska bilmodeller och under ”Street Burst Day” i juni rullas 100 Citroën-bilar ut på Paris gator för att fira debuten av märkets första modell Type A. I juli anordnas en jätteträff där över 11 000 bilar kommer att närvara.

Det är bara dela av firandet som även kommer att blicka framåt med två nya koncept. Det första ska visas under vårens bilsalong i Genève och lyfta fram Citroëns tolkning av ”urban mobilitet”. Ett andra koncept ska debutera i Paris i maj och fokusera på ”ultra comfort”. Design och komfort har alltid varit märkets DNA och nu vill man föra detta vidare.

I och med firandet lanseras även jubileumsversioner av märkets olika modeller. I vanlig anda handlar det om unika färger, material och naturligtvis plaketter – se illustration ovan.