Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
100920-citroen-lacoste
100920-citroen-lacoste
100920-citroen-lacoste
100920-citroen-lacoste

Citroën Lacoste ska showa i Paris

Det var länge sedan vi fick se en galen konceptbil. Som tur är kan man alltid lita på att Citroën har något udda på gång. På årets Parissalong visar Citroën en bil som inte har tak, dörrar eller mätartavlor.

Riktigt galna konceptbilar får vi oftast se på bilsalongen i Tokyo där bilarna kan se ut nästan hur som helst. På de europeiska bilsalongerna brukar det vara mer återhållet. Några som har för vana att bryta mot normen är franska Citroën som gärna visar udda, roliga och inte sällan konstiga konceptbilar. Årets Parissalong blir inget undantag.

Citroëns nya konceptbil Lacoste kan närmast beskrivas som en modern beachbuggy för stadstrafik. För att ge hela anrättningen lite extra glans har Citroën samarbetat med modehuset Lacoste vars logga dök upp på Citroëns bilar redan under 1980-talet. Enligt Citroën är konceptbilen Lacost stilfullt minimalistisk och elegant tillbakalutad. Vi nöjer oss med att konstatera att nästan ingenting är som det brukar vara på en vanlig bil. Det finns inga dörrar, inte heller något konventionellt tak. I stället löper det en balk från vindrutan över hela bilen. I balken finns bland annat handtag som underlättar insteget till baksätet och nackstöd för framstolarna. Om det skulle råka bli regn finns ett tak som automatiskt blåses upp från takbalken. Det finns inte heller något bagageutrymme i vanlig mening. Om man behöver lasta saker kan man i stället skjuta baksätessoffan framåt eller bakåt för att frigöra en yta. Notera också instrumentbrädan som består av en enda avlång display som enligt Citroën ska föra tankarna till gamla dataspel.

Citroën Lacoste är strax under 350 centimeter lång, med andra ord i samma storlek som Citroën C1. Det kan därför misstänkas att Lacoste är en försmak på nästa generation C1som väntas anlända sent nästa år. Vi ska nog inte vänta oss att den udda taklösningen förs över till nästa C1 men däremot kan frontdesignen på Lacoste säga något om hur nästa C1 kommer att se ut.

Test och provkörningar