Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Citroën presenterar konceptbilen C-Aircross

Citroën presenterar nu sin senaste konceptbil, här är detaljerna om C-Aircross.

Snart är det dags för Genèvesalongen och då passar Citroën på att visa upp en ny konceptbil, C-Aircross, deras nya kompaktsuv.

Designen är futuristisk men har samtidigt hämtat inspiration från den senaste versionen av Citroën C3. Enligt tillverkaren själv är det tänkt att kabinen ska vara ljus och ha mycket plats.

Bilen är 415 centimeter lång, 174 bred och 163 hög. Den har 18-tums hjul. Detta innebär en hög förarposition och ska även underlätta offroad-körning.

När man öppnar dörrarna till bilen ser det annorlunda ut. Framdörrarna öppnas ”normalt” men bakdörrarna öppnas bakvänt.

Av bilderna inuti bilen att döma, är ljusa färger och toner ett centralt tema. Taket kommer vara genomskinligt, en sorts soltak, vilket förstärker den ljusa känslan (det kan även tänkas att soltaket laddar upp eventuella batterier som driver bilen). Om man vill ladda sin mobil behöver man inte någon sladd, utan allt laddas via en induktionsplatta som är placerad i mittkonsolens utrymme. Under baksätena ska det finnas stora lagerutrymmen och även i handskfacken i dörrarna.

Om du är van att ha en vanlig backspegel kan du glömma det i framtiden. Backspegeln kommer bestå av två kameror. Även sidospeglarna består av kameror. I stället för vanliga hastighetsmätare har föraren en head up-display. I mitten av instrumentpanelen finns det en drygt 30 centimeter (18 tum) stor touchscreen. Även ett tredimensionellt navigationssystem med röstigenkänning kommer finnas.

Dessutom kommer ett inbyggt trådlöst nät (Wifi) att finnas, så även en inbyggd HD-kamera som är placerad strax bakom backspegeln som spelar in samt fotograferar vad föraren ser och kan därmed delas på diverse sociala medier, om man så vill.Citroën C-Aircross visas upp på Genèvesalongen 9-19 mars.Vad tycker du om konceptet?

https://youtu.be/xP86x4qEt7A