Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
081020-corvette-c7-dröjer081020-corvette-c7-dröjer081020-corvette-c7-dröjer
081020-corvette-c7-dröjer

Corvette C7 lagd på is

Den ekonomiska krisen för GM påverkar nu ännu en av de amerikanska bilikonerna. Enligt en rad insiderkällor som Autoweek citerar är utvecklingen av nästa generation Corvette lagd på is.

Det har väl knappast undgått någon att krisen inom främst den amerikanska bilindustrin är värre än någonsin. Den stora Detroittrion vacklar värre än den någonsin tidigare gjort. Det går till och med rykten – sanna eller falska, döm själv – om vaktmästare som går runt och skruvar ur glödlampor hos GM för att spara pengar. Hur mycket sanning det ligger i det ryktet kan man dock ifrågasätta. Desto mer troligt, och dessutom mer intressant är förmodligen uppgifterna som säger att det kan bli en mycket lång tid av väntan på nästa generation Corvette.

En rad insiderkällor som Autoweek har talat med bekräftar att General Motors finansiella kris har lett till att alla planer på nästa generation Corvette – C7 – har lagts på is för obestämd tid. Den ursprungliga planen var att C6 skulle få ett omfattande ansiktslyft inom de närmaste åren och efterföljas av C7 år 2014. Den planen uppges nu vara skrotad och Autoweek rapporterar att GM-ledningen inte har någon ny plan för Corvettens framtid. 

Alla Corvette-älskare kan dock vara lugna, chefen för Corvettes produktlinje, Tom Wallace, säger till Autoweek att det absolut inte är tal om att lägga ned Corvette som modell. ”No way”, ska Wallace ha svarat på frågan om modellen är på väg att dö. Enligt Tom Wallace kommer det en del stora förändringar redan år 2010, även om det inte är tal om en helt ny modell.

Läs mer