Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Zrace2

Corvette-motor sprängdes efter mindre än en mil

Det ser ut som att Chevrolet har ett motorproblem på sin hals. En nybliven Corvette Z06-ägare hann inte ens köra en mil från handlaren innan motorn rasade. Fler Corvette-ägare har råkat ut för motsvarande missöde.

I förra veckan hämtade Corvetteforum.com-användaren Zrace2 ut sin nya, efterlängtade Corvette Z06 hos handlaren. Knappt två kilometer senare (totalt 9,7 kilometer på vägmätaren) började motorn knacka och innan ägaren ens hade hunnit stanna vid sidan av vägen hade motorn dött efter att flera motordelar flugit i luften.

Till höger på bilden ovan ser vi en del som beskrivs som ena kolven (ser mer ut som en del av en vevstake) och en del av motorblocket som ”kolven” flög igenom.

Detta är inte första gången som nya Corvette Z06 bryter ihop kort efter leverans till kund. Flertalet fall har rapporterats på bland annat Corvetteforum.com. Inte bara prestandaversionen Z06 är drabbad. Även vanliga Corvette Stingray har drabbats av motorras, bland annat amerikanska Car and Drivers långtestbil vars V8 oförklarligt rasade efter 966 mil.