Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Corvette Stingray får Performance Data Recorder

Känner du behov av att kunna filma din körning och titta på den efteråt? Då är nya Corvette Stingray rätt bil. Med ett nytt PDR-system utvecklat av Cosworth spelar bilen in en film och lagrar all telemetridata från körningen.

Trots att det främst är en mässa för olika elektronikprylar finns även de flesta av världens biltillverkare representerade på CES i Las Vegas som öppnas för allmänheten i dag. En av alla utställare är Chevrolet som visar ett nytt system som blir tillgängligt i Corvette Stingray från och med årsmodell 2015.

 Chevrolet kallar systemet Performance Data Recorder, PDR, och lanserar det som det bästa sättet att granska sin körning, främst på bana. Vid innerbackspegelns infästning i vindrutan finns en kamera som filmar i 720p-upplösning och en mikrofon inne i kupén spelar in ljudet. Filmen och ljudet läggs ihop med data som samlas in av en särskild telemetrienhet. Filmen och datan lagras på ett SD-minneskort i handskfacket så att man efter körningen kan titta på den inspelade filmen i en dator eller i bilens informationsdisplay.

 PDR-systemet har utvecklats i samarbete med brittiska Cosworth och den som vill bli ännu lite mer seriös i utvärderingen av den egna körningen kan köpa till programmet ”Cosworth Toolbox” som sammanför telemetridatan med en karta över banan så att man ska kunna se vilket spår man har hållit.

https://youtu.be/U-Y97QLDfKs?width=575&height=353https://youtu.be/2P0MT5H8RCs?width=575&height=353https://youtu.be/TGu3QKACZEA?width=575&height=353