Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
080504-corvette-zr1-gt-r
080504-corvette-zr1-gt-r
080504-corvette-zr1-gt-r
080504-corvette-zr1-gt-r

Corvette ZR1 ska slå GT-R:s varvtid

För bara några dagar sedan skrev vi om den makalösa varvtid Nissan GT-R satte på Nürburgrings nordslinga – 7,29. Chevrolet påstår nu att monstret Corvette ZR1 utan problem ska kunna slå den tiden. Visst är det möjligt, ZR1 har mäktiga 647 hästkrafter under huven.

I mitten av april satte nya Nissan GT-R en svårslagen varvtid på den så kallade Nordschleife – 7 minuter och 29 sekunder, en putsning av förra årets varvtid med hela nio sekunder.

I april körde även nya Corvette ZR1 – som nyligen fick sin officiella effektsiffra presenterad, 647 hk – några varv runt banan och klockades för 7 minuter och 40 sekunder. Dock är tiden inofficiell då bilens, ett förserie-exemplar, varvtid uppmättes av åskådare. Dessutom var banan en aning våt vid tillfället.

Corvettes chefsingenjör Tadge Juechter påstår nu att produktionsversionen av ZR1 kommer att kunna slå den varvtid som Nissan GT-R innehar. Hur det blir med den saken återstår att se, men en omöjlighet är det absolut inte. ZR1 har inte bara en imponerande råstyrka bestående av 647 hästkrafter i V8-motorn, den har även en toppfart på 330 km/h som man få se en glimt av på filmen nedan.

Tadge Juechter berättade för bilsajten edmunds.com att deras nya värsting ska kunna göra Ringen på ”sju minuter tjugo-någonting sekunder”. Frågan är om ZR1 i så fall mäktar med att slå värstingen GT-R V-Spec som är ännu snabbare än standardvagnen.

https://youtu.be/ZdZ4YYlNjmM?height=347&width=575

Läs mer