Jensen Interceptor CPP 2014

CPP bygger ny Jensen Interceptor

Biltillverkaren CPP som bland annat bygger Spyker och står bakom produktionen av bilar som Aston Martin One-77 planerar nu att bygga en ersättare till klassikern Jensen Interceptor.

Coventry-baserade CPP Global Holdings ska bygga en ny version av Jensen Interceptor som ska släppas redan nästa år. Healey Sports Cars Switzerland som äger Jensen har nämligen gett CPP i uppdrag att ta fram en modern version av den klassiska sportbilen. 

 Tidigare i år kom nyheten om att CPP köpt upp det extrema off road-märket Bowler som även de planerar en ny bil. CPP har dessutom köpt in sig i Jaguars gamla fabriker på Browns Lane i Coventry, där Bowler och nya Interceptor ska byggas.

 Den nya Interceptorn kommer bli en fyrsitsig GT-vagn precis som originalet. Aluminiumchassit kommer utvecklas specifikt för Interceptor och karossen ska även den byggas i aluminium. 

 – Jensens designteam har respekterat och hedrat arvet och attributen från den ursprungliga Interceptorn som får ett modernt snitt och avancerad teknologi som ser till att den tilltalar dagens passionerade och kräsna motorentusiaster, säger CPP:s grundare och ägare Brendan O’Toole till Coventry Observer.

 Tanken är att visa upp bilen 2012 och ha den färdig att levereras till kund 2014. Mer information lär komma om den här bilen när konceptet står klart för beundran nästa år.