Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
091203-volvo-crown-bud
091203-volvo-crown-bud
091203-volvo-crown-bud
091203-volvo-crown-bud

Crown lägger nytt bud på Volvo – Geely får konkurrens

Det internationella konsortiet Crown höjer insatsen i spelet om Volvo. Enligt Wall Street Journal har Crown lämnat ett sockrat bud på Volvo. Före detta Volvo-chefen Roger Holtback, numera rådgivare för Crown, bekräftar uppgiften.

 Amerikanska Wall Street Journal rapporterade på torsdagen att det internationella konsortiet Crown har lämnat ett reviderat bud på Volvo Personvagnar. Enligt tidningens källor har Crown finansieringen klar – en finansiering som innefattar svenska intressen. Wall Street Journal hänvisar till anonyma källor, men nu har budet bekräftats av tidigare Volvo-chefen Roger Holtback som är rådgivare i Crown-konsortiet.

– Det har lämnats in ett bud från Crown-konsortiet. Det kan jag bekräfta, säger Roger Holtback till TT.

Holtback vill inte kommentera affären i övrigt, men enligt tidigare uppgifter i Dagens Industri kommer en tredjedel av Crowns kapital från svenska investerare. Hur bra Crowns bud än må vara kan det hända att de är för sent ute. Kinesiska Geely har sedan länge pekats ut som Fords favorit. Crown anses inte ligga lika bra till men uppges ändå ha uppmuntrats av Ford att försöka hitta finansiering för ett bud.

– Dörren är inte stängd. Men vi befinner oss i ganska långtgående samtal med Geely, säger en källa inom Ford till Wall Street Journal.

Även Geely uppges ha sin finansiering klar. Tidigare i veckan kom det fram att Geely har ansökt om minst en miljard dollar i lån från kinesiska banker för att finansiera ett bud på Volvo på 1,8 miljarder dollar. Minst tre stora kinesiska banker, däribland Bank of China, China Construction Bank och Export-Import Bank of China, har gått med på erbjuda Zhejiang Geely Holding Group lån, uppgav en bankkälla med insyn i planerna.

Läs mer