Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Cupra Ateca och Seat Ateca uppdateras

Fyra år in i livet är det dags för en uppfräschning för Seat Ateca. Delvis ny design och uppkopplade tjänster utgör nyheterna. Detsamma gäller för den hetlevrade namnen Cupra Ateca.

År 2016 blev Ateca Seats första suvmodell och sedan dess har den fått sällskap av lilla Arona och stora Tarraco. Nu är det dags för ett facelift av Ateca som får delvis ny design inspirerad av just Tarraco. Framtill är det en ny, mer markerad grill och nytt stuk på stötfångaren som definierar nya Ateca. Den nya designen gör att Ateca blir två centimeter längre men lika hög och bred som tidigare. Baktill kan man, om man är väl insatt, se en delvis ny stötfångare och bakljusinsatser med uteslutande LED-teknik. Mest framträdande är kanske modellnamnet som numera skrivs ut i stor skrivstil på bakluckan.

Invändigt får Ateca ett uppdaterat infotainmentsystem och några nya materialval och sömmar. Mest välkommet för svenska marknaden är kanske möjligheten att extrautrusta Ateca med eluppvärmd ratt.

Motorutbudet är oförändrat och börjar med lilla bensinaren 1,0 TSI med 115 hästkrafter och slutar med 2,0 TDI 190.

LÄS MER: Provkörning av Cupra Ateca

Även Atecas sportiga syskon uppdateras. Cupra Ateca blev sportiga Cupras första modell och nu uppdateras den en aning. Nya valmöjligheter bland lättmetallfälgar och exteriörfärger samt en ny ratt med startknapp och körlägesväljare är några av nyheterna. Tvålitersmotorn på 300 hästkrafter är oförändrad.

Precis som Seat Ateca får Cupra Ateca nya digitala tjänster som använder ett inbyggt e-simkort. Röststyrningsassistenten aktiveras med frasen ”Hola Hola”.