Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Cupra Ateca officiell – snabb spansk suv

Inte bara Cupra Ateca står på menyn, utan även en förhandstitt på Cupra Ibiza och tävlingsbilen Cupra TCR. Modermärket Seat visar samtidigt Leon Cupra R ST.

I slutet av januari meddelade Seat att deras prestandamodeller, som går under namnet Cupra, lämnar värmen hos moderbolaget och ställer sig på egna ben som ett eget bilmärke – Cupra. I samband med meddelandet visade spanjorerna även upp Cupras logotyp som vi mer tyckte passar som tatuering i svanken på en människa än i nosen på en bil…

Cupra Ateca

I dag, bara elva dagar innan premiären på bilsalongen i Genève, visar Seat… förlåt, Cupra upp första modellen, nämligen suven Ateca. Bilen heter alltså Cupra Ateca och bygger på Seat Ateca.

– Cupra Ateca erbjuder mångsidighet som inget annat märke. Det handlar om en unik modell i sitt segment, med 300 hästkrafter, 4Drive och en 7-växlad DSG-växellåda. Den är det bästa exemplet på balans mellan sportighet (citatet säger sportsmanship på engelska men det är ett märkligt ordval), kul bakom ratten och användarvänlighet i vardagen, säger Seats forsknings- och utvecklingschef Matthias Rabe.

Under huven sitter alltså Volkswagen-gruppens 2,0-liters TSI-motor som här levererar 300 hästkrafter som via en sjuväxlad dubbelkopplingslåda skickar kraften vidare till alla fyra, drivande hjul. Den största nyheten med denna maskin får ändå partikelfilter anses vara. För att möta de kommande lagkraven på utsläpp har alltså även denna större TSI-motor fått filtrering av partiklar. Tidigare har endast 1,0 TSI- och 1,4 TSI-bensinmotorerna haft partikelfilter.

0-100 km/h går på 5,4 sekunder och toppfarten är 245 km/h.

Bilen kan ställas in enligt i fem olika fasta lägen samt ett justerbart; Normal, Sport, Individual, Snow, Off-Road och Cupra. Sistnämnda vässar till motorresponsen och -ljudet samt kalibrerar de adaptiva stötdämparna för att ge stabilare köregenskaper.

Utseendemässigt skiljer sig Cupra Ateca från övriga Ateca-modeller med en kaxig front med rutnätsgrill och stora luftintag, 19-tumshjul, svarta detaljer, bland annat backspeglarna, och fyra puffror i rumpan.

Insidan badar i Alcantara, inte minst de sportiga stolarna med rejält sidostöd.

Som tillval finns bland annat större bromsar från Brembo, kolfiberpaket med detaljer för både in- och utsida och en typ av skalstolar (kommer dock först i mitten av 2019).

Cupra Ibiza

Spanjorerna passar även på att presentera Cupra Ibiza på bild, övrig information saknas. De skriver att modellen ännu inte är bekräftad, likaså är inte heller Cupra Arona, lillebror till Ateca, det.

Cupra TCR

Även Cupras första tävlingsbil, Cupra TCR, visas upp på bild. Den ska börja tävla redan i år på banor runt om i världen. Serien det rör sig om är WTCR, det vill säga efterföljaren till WTCC som i fjol vanns av Thed Björk och Cyan Racing.

Seat Leon Cupra R ST

Seat upp ännu en Cupra-modell, märkligt nog under märket Seat och inte under nya varumärket Cupra. Det är kombiversionen av värstingen Leon Cupra R som visas, det vill säga Leon Cupra R ST. 300 hästkrafter, dubbelkopplingslåda och fyrhjulsdrift. Hade den haft manuell låda hade den också haft 310 hästkrafter.