Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Då går VW Golf generation 8 i produktion

Volkswagens kassako, Golf, har varit med i över 40 år. Nu börjar vi närma oss den åttonde generationen av ikonen från Wolfsburg som förväntas gå i produktion till sommaren 2019.

Efter att ha gjort debut 1974 har Volkswagen Golf varit en av världens mest sålda bilar. Hittills har 35 miljoner exemplar sålts genom modellens sju generationer och nu pågår utvecklingen för fullt av den åttonde.

I samband med evenemanget ”Golf Supplier Summit”, som anordnades på Volkswagen Arena i Wolfsburg, samlades runt 180 högt uppsatta personer inom Volkswagen och dess leverantörer där de meddelade att det har investerats runt 1,8 miljarder euro (cirka 18,3 miljarder kronor i dagens växelkurs) i projektet. Vi fick även veta den nya generationen når produktionslinan om 75 veckor, det vill säga i slutet av juni 2019.

Dagligen tillverkas fler än 2 000 bilar inom ”Golf-familjen” i fabriken i Wolfsburg vilket gör den till den primära fabriken för modellerna och VW meddelar i ett pressmeddelande att så kommer det även vara i fortsättningen.

Hur nästa VW Golf kommer att se ut avslöjades inte så vi får vänta ett litet tag till innan den gör sin officiella debut.