Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Då kan du beställa nya Toyota Supra – men häng på låset!

Nu meddelar Toyota att de öppnar upp för reservation av nya GR Supra den 15 januari, dagen efter modellens världspremiär.

Dagens annonsering av Toyota börjar med att säga ”En helt ny generation av världens mest kända sportbil har världspremiär…”

Visst är Toyota Supra, som lades ned för 17 år sedan och nu uppstår, en känd och smått mytomspunnen sportbil, inte minst i tuningkretsar och då mycket tack vare The Fast and the Furious-filmerna

, men att benämna den för världens mest kända sportbil får nog anses vara att ta i lite för mycket.Det egentliga budskapet i pressmeddelandet är däremot något ett helt annat. Toyota berättar nämligen att de öppnar orderböckerna för reservation av modellen klockan 09.00 den 15 januari, det vill säga dagen efter världspremiären på bilsalongen i Detroit den 14 januari.Även svenska spekulanter kan reservera en Toyota GR Supra, men det gäller att vara snabb då den svenska tilldelningen är kraftigt begränsad. Reservationen görs på toyota.se och kostar 20 000 kronor. Toyota tipsar också om att skapa ett konto på MinToyota för att man ska vara redo och minimera riskerna att bli utan en bil när orderböckerna öppnar (på grund av de väldigt få bilar som når Sverige).Några tekniska specifikationer eller hur mycket bilen kostar meddelas inte i dag, alla uppgifter presenteras i stället den 14 januari i samband med avtäckningen i Detroit.

https://youtu.be/sqcX0Cb2Hfs