Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Glenn Lindberg

Då stoppar Mitsubishi leveranser av Outlander

Vi har tidigare berättat om att Mitsubishi planerar att lämna Europa helt och att nuvarande modellprogram blir det sista.

Nu kommer besked om att Mitsubishi stoppar leveranserna av de populära modellerna Outlander och ASX redan i september.

Renault-Nissan-Mitsubishi-alliansen har delat upp sina verksamheter vilket resulterat i att Mitsubishi ska lämna bilmarknaden i Europa helt. Mitsubishi ska ägna sig åt Asien, Nissan först och främst åt Nordamerika och Renault får ta hand om Europa.

Efter vårens stora förluster under coronapandemin för alla de här tre märkena så har arbetet med uppdelningen och olika kostnadsbesparande projekt skyndats på. Redan i september ska Mitsubishi sluta leverera modellerna Outlander, ASX och Eclipse Cross till Europa. Den förstnämnda var Europas mest sålda laddhybrid förra året och den sistnämnda utvecklades enkom med tanke på den europeiska marknaden.

BEGAGNATTEST: Mitsubishi Outlander PHEV

Mitsubishi kommer bara att skicka pickupen L200 samt den lilla bilen Space Star hos sina handlare i höst.

Anledningen är att Mitsubishi därmed inte behöver ägna sig åt dyrbara anpassningar till europeiska lagar och regler utan kan bygga bilar bara för Asien.

Att populära Outlander försvinner kommer att bli ett hårt slag för bilhandlarna i Sverige och utan ett starkt suvprogram så kan det bli tufft för flera av dem att fortsätta sälja märket. Lilla Space Star är Mitsubishis mest sålda bil i Europa men ingen storsäljare i Sverige direkt.

Flera bilhandlare runtom i Europa har protesterat mot planerna och menar att genom att plocka bort de mest intressanta modellerna och enbart behålla två bilar gör det omöjligt att sälja bilar i regionen.

PROVKÖRNING: Mitsubishi L200

Extra tufft är det med tanke på att handlarna sett fram emot en helt ny generation av Outlander, en modell som skulle byggts på en med Nissan och Renault gemensam plattform.

Handlarna i Europa kan också få svårt att sälja de bilar som redan importerats då kunderna kan tveka om det blir färre serviceställen och svårt att hitta reservdelar. Mitsubishi har lovat att stödja de kunder som finns i Europa.

Mitsubishi har sålt bilar i Europa sedan 1975 och genomgående med fristående handlare. Så sent som förra året försökte Mitsubishi stärka sin organisation i Europa för att få fart på försäljningen.

Beskedet från Japan till handlarna kom så sent som i juli månad i år. Mitsubishi har ägts av Nissan sedan 2016.