Foto: Dacia

Dacia Duster nu som pickup

Suven Duster har nu konverterats till flakbil och går att köpa hos Daciahandlaren. Men än så länge bara i Rumänien.

Dacia Duster finns nu efter mycket om och men att köpa som pickup i Europa. Och det i ett riktigt spartanskt utförande ämnad för att jobba. Bilen finns endast i vit kulör och som kraftkälla finns bara en diesel på 1,5 liter och 115 hästkrafter som driver alla fyra hjul att tillgå.

Längd, bredd och axelavstånd är de samma som för donatorn – suven som lanserades 2010 och kom i sin senaste skepnad 2017. Flaket mäter 1,65 meter i längd, 97 centimeter mellan hjulhusen och tar 1 000 liter last. Maxlasten är 500 kg.

Modellen är framtagen i samarbete med firman Romturingia som Dacia har jobbat med tidigare. 2014 byggde de om 500 Dusterbilar  till just pickuper.

Dacia Duster Pick-up har en prislapp på 22 546 euro, cirka 234 500 kronor, men säljs i dagslägen bara i Rumänien via de officiella kanalerna.

Modellen finns sedan 2015 som pickup i Sydamerika där den säljs som Renault Duster Oroch. Det handlar emellertid om en annan variant med dubbelhytt och attribut som vid sidan av denna version nästan kan betecknas som vräkig.