Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Dacia Jogger har blivit hybrid, vi är iväg och kör den.
Dacia Jogger har blivit hybrid, vi är iväg och kör den.
Dacia Jogger har blivit hybrid, vi är iväg och kör den.
Dacia Jogger har blivit hybrid, vi är iväg och kör den. Foto: Jan-Erik Berggren / Expressen Lifestyle

Dacia Jogger Hybrid – tre snabba från provkörningen

Snart dags för hybridversionen av familjebilen Dacia Jogger att rulla in på svensk mark. Vi passar på att provköra den. Här bjuder vi på första intrycken.

Samma kläder men ny bil, var är du nu?
– Direkt från Bryssel bar det av söderut för att köra Dacia Jogger med en ny hybriddrivlina. Ja, inte helt ny för den finns hos Renault men det är första gången Dacia har elektrifierat med en så kallad fullhybrid.

Vill minnas att det gnälldes lite på Renault Arkana som hybrid. Och även på förbrukningen på Jogger TCe 110. Hur är det nu?
– Ny mjukvara har gjort susen vad gäller högvarvig bensinmotor. Och förbrukningen har sjunkit till en bit under halvlitern, det är rätt bra för en sjusitsig familjebil. Förutom motorn och en ny automatlåda är bilen identisk med Jogger TCe 110 som funnits i ett knappt år i Sverige.

Instrumentklustret i hybridversionen skiljer sig från hur det ser ut i övriga Jogger-varianter. Foto: Jan-Erik Berggren / Expressen Lifestyle

Finns den att köpa nu?
– Ja, Dacia har öppnat orderböckerna och billigaste Jogger Hybrid kostar 299 900 kronor. Till det kommer ett mediapaket på 6 900 kronor. Vi får tyvärr inte den enklaste utrustningsnivån till Sverige, inte än. Alla hybrider är också sjusitsiga och med automatlåda. Utan hybrid är det manuell låda som gäller.

I kommande nummer av Teknikens Värld och så klart även här på webben, för dig som är Premium-prenumerant, kommer Jan-Erik att berätta allt som är värt att veta om Dacia Jogger Hybrid. Det vill du inte missa!