Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Jan-Erik Berggren / Teknikens Värld

Dacia Jogger – tre snabba från provkörningen

Det börjar bli dags att ta reda på mer om Dacia Jogger som börjar levereras i april, så vi låter Jan-Erik Berggren kliva ned bakom ratten.

Det var i höstas som Dacia presenterade helt nya modellen Jogger som har en stor uppgift framför sig, den ska nämligen fylla skorna efter inte mindre än tre modeller – Logan MCV, Dokker och Lodgy. Nu börjar det närma sig kundleverans, så vi passar på att titta närmare på modellen...

Hej Jan-Erik! Det där ser ut som en Dacia Sandero, är det det?
– Nästan, det är samma plattform, men modellen heter Jogger. Dacia springer på snabbt med fler och fler modeller. Kan passa nu när Hedin Bil tar över importen.

1 AV 4
Foto: Dacia
2 AV 4
Foto: Dacia
3 AV 4
Foto: Dacia
4 AV 4
Foto: Dacia

Vad är det för typ av bil?
– En MPV som ser ut som en suv. Vi har hört det förr. Renault plockade bort sina MPV-modeller men Dacia tar över. Tvärtom är det för transportbilarna, så det blir ingen skåpbil av den här sjusitsiga bilen.

Elektrifiering?
– Nej, nej. En ny 110-hästarsbensinare med manuell växellåda. Snålt och lätt är Dacias grej. Pris från 154 900 och uppåt.

Mer om Dacia Jogger läser du här, och mer om utrustningsversioner och priser läser du här. Inom kort får du även läsa hela provkörningsrapporten som berättar hur Jogger upplevs från förarstolen, passagerarstolen, andra och tredje sätesraden. Du läser den antingen i tidningen eller här på webben.