Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Dacias konceptbil Manifesto har inga fönster eller dörrar.Dacias konceptbil Manifesto har inga fönster eller dörrar.Dacias konceptbil Manifesto har inga fönster eller dörrar.
Dacias konceptbil Manifesto har inga fönster eller dörrar. Foto: Dacia

Dacia presenterar konceptbilen Manifesto

Dacia visar upp – eller kanske manifesterar – en konceptbil de kallar Manifesto. Den ska bekräfta värderingar som märket står för, bland annat robusthet, prisvärt och miljöeffektivt.

Nu presenterar Dacia sin senaste konceptbil: Manifesto. Den bjuder på enkelhet i form av inga dörrar, inga fönster och ingen vindruta. Detta menar märket ska ta passagerarna närmare naturen, trots att de samtidigt ska kunna förbli uppkopplade – genom att integrera mobiltelefon med instrumentpanelens infotainment. Något som ska utvecklas framöver hos Dacias bilar.

Manifesto är också en terrängbil och har därför det som behövs för ändamålet: fyrhjulsdrift, hög markfrigång, stora hjul och en kaross byggd för just terräng. Bilen är vattentät (trots avsaknaden av dörrar och fönster, reds anm) på det vis att bilen går att spola av med vatten invändigt utan att klädseln förstörs. Sätenas överdrag kan för övrigt göras om till sovsäckar. Bilens strålkastarlampa kan också lossas och användas som campinglampa. Och ja, även batteriet är avtagbart och kan ge ström via ett hushållsuttag.

Takräcket är detsamma som det som redan finns på Sandero Stepway och Jogger (och snart även på Duster). Takbågarna är modulerbara, bland annat.

Sätena går att spola med vatten och delar av instrumentpanelen är av kork.Sätena går att spola med vatten och delar av instrumentpanelen är av kork.Sätena går att spola med vatten och delar av instrumentpanelen är av kork.
1 AV 4
Sätena går att spola med vatten och delar av instrumentpanelen är av kork.
Foto: Dacia
2 AV 4
Foto: Dacia
3 AV 4
Foto: Dacia
4 AV 4
Foto: Dacia

Med Manifesto vill Dacia också minska miljöavtrycket. Till att börja med är bilen lätt och kompakt, vilket förbrukar mindre energi. Utöver det är karossen byggd med återvunnen plast och delar av interiören är gjord av kork. Däcken är luftfria och således punkteringssäkra, vilket tillverkaren menar också bidrar till miljön.

”Manifesto är viktig och samtidigt cool och robust.” Så beskriver Dacia kortfattat sin nya konceptbil. Ett manifest är väl alltid ”viktigt” för den som står bakom det. Ungefär som Hugo Balls skrift ”Dada manifesto” från 1916, där han uttryckte sitt motstånd till dadaismens rörelse.

Dacias konceptbil har nog ingenting med dadaismen att göra, men det är tydligt att de vill något med Manifesto. I framtiden menar tillverkaren att flera bilmodeller kommer inspireras av detta koncept.

– Målet är att bygga en rad bilmodeller som stärker Dacias värderingar, med fokus på det som är viktigt och genom att anpassa bilarna till våra kunders aktiva liv. Manifesto kan ses som ett laboratorium där vi testar olika nya idéer. Den version vi visar upp i dag kommer fortsätta utvecklas, så missa inte kommande modeller som blir smartare, ännu mer skräddarsydda och ännu mera Dacia, säger Lionel Jaillet, direktör för produktprestanda på Dacia, i ett pressmeddelande.