Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Dacia redo för nya Duster i Frankfurt

Franska Renault och rumänska systermärket Dacia har flera nya saker på gång till bilsalongen i Frankfurt. Renault ska visa en ny konceptbil och Dacia en ny av suvmodellen Duster.

Dacias suvmodell Duster har blivit en stor succé för det rumänska märket. Bilen, som lanserades 2010, har sålt i stora antal i bland annat Ryssland, Storbritannien och Indien, och är faktiskt Renaultkoncernens bäst säljande modell globalt. Tidigare i år, efter att Dacia åtgärdat säkerhetsbrister så som avsaknad av ESP, vann även Duster en drabbning mellan billiga fyrhjulsdrivna bilar Teknikens Värld.

När nu Dacia meddelar att man kommer att visa upp en ny Duster på bilsalongen i Frankfurt nu i september är det alltså ett ganska tungt ok för den nya modellen att bära. Informationen om den nya modellen är dock knapphändig. I det korta pressmeddelandet nämns bara att bilen kommer att visas för pressen den 10 september. Vi är dock tämligen säkra på att det är ett facelift det rör sig om, och knappast en helt ny modell.

Något mer information får vi vad gäller koncernens ”huvudbolag”, Renault alltså. Renault kommer att visa upp en ny konceptbil på bilsalongen, och den är särskilt intressant då den kommer att visa Renaults nya varumärkesidentitet. Uppgifter talar också om att Renault vill förflytta sig uppåt i varumärkeshierarkin, och därmed måhända minska den interna konkurrensen med just Dacia. Konceptbilen som visas i Frankfurt bör vara ett steg i den riktningen.