Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Patrik Lindgren / Expressen Lifestyle

Dacia Sandero Stepway blir egen suvmodell

Dacia Sandero slåss i toppen av den europeiska försäljningslistan. Nu kan versionen Stepway brytas loss och bli en renodlad suv.

Dacia Sandero var den näst bäst säljande bilmodellen i Europa förra året i Europa, en modell som även finns i suvinspirerat utförande i form av Sandero Stepway. Den versionen kan snart ta ett steg från sin urmodell och bli en fullfjädrad suv. Det berättar märkets vice försäljningschef Xavier Martinet för Auto Express.

Att särskilja Sandero och Sandero Stepway har varit ett ständigt återkommande arbete och nu känner man att tiden är inne att skilja versionerna åt ännu mer. Dagens Sandero lanserades 2020 och nästa generation väntas komma 2027 eller 2028. En modell som kan komma i eldrivet utförande även om Xavier Martinet garanterar att den kommer att erbjudas med förbränningsmotor.

Om man ser på Dacias kommande suvexpansion är Xavier Martinets uttalande logiskt. Om två år lanseras suven Bigster med sju sittplatser och Duster, märkets enda suvmodell i dag, väntas växa i och med den nya generationen som kommer nästa år. Nya Stepway blir med andra ord instegsmodellen i den nya suvpaletten i stället för ett tufft alternativ till märkets billigaste modell. Stepway som suv får rivaler som Nissan Juke och Ford Puma.