Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Däckbyte på garageuppfarten

Nu startar en ny tjänst som inte bara kör hem däcken man beställt på nätet, utan även skiftar dem på garageuppfarten.

För några år sedan började matbutikerna med e-handel, där mat och dryck beställdes på nätet för att sedan levereras direkt till dörren. Det är även affärsidén för den nya tjänsten Bythjul Direkt. 

På sajten kommer man från och med i höst beställa däck som skickas direkt hem till dörren eller till kontoret. Besöket bokar man via hemsidan och sedan kommer en däckambulans och skiftar däcken på plats.

 De uttjänta däcken tar Bythjul sedan med sig för att återvinna. Företaget erbjuder även ”däckhotell” för vinter- eller sommarförvaring. Till en början finns Bythjul Direkt bara i norra Stockholm men tanken är att verksamheten ska utvecklas beroende på efterfrågan.

 – Just nu kör vi det här under en testperiod och då tar vi ingen extra avgift för det här, även om det innebär en extra service, säger Stefan Szczepanski vid Bythjul.com. 

 I dag finns bara två bilar, men enligt Stefan Szczepanski kommer man köpa in fler om allt går vägen och fler kunder hör av sig om tjänsten.

För mer information, gå in påhttp://www.bythjul.com/direkt/

Missa inte Teknikens Världs stora vinterdäcktest som finns att läsa i nummer 21 / 2012. Det beställer du här. Vill du hellre bli prenumerant av tidningen så passa på att ta del av vårt specialerbjudande som du hittar här.