Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Dags för cyklisterna att höja blicken!

Det känns som att det är ett evigt krig mellan cyklister och bilister, men i detta fall är det dock solklart att det är cyklisten som gör fel.

https://youtu.be/9OrKLGEOVRA

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

Bilister stör sig på cyklister och cyklister stör sig på bilister. Beroende på vem man pratar med så är det jämt den andres fel. I det här fallet är det dock helt klart cyklistens bristande uppmärksamhet som straffar honom själv.

Bilen som har en kamera riktad bakåt tillhör en körskola i Liverpool och står parkerad vid vägkanten. Körskoleinstruktören och eleven som har sin första lektion har stannat för att gå igenom elevens framsteg då en så kallad "tävlingscyklist" brakar rakt in i bilen.

– Edward var på sin första lektion, vi parkerade för att diskutera hans framsteg och hörde plötsligt en smäll. Jag gick ut för att se om cyklisten var okej och om det blivit några skador. Bilen verkade vara oskadd, men senare upptäckte jag en liten buckla, jag blev distraherad av cyklistens blodiga ansikte. Jag rådde honom att sätta sig ner men han sa att han bodde i närheten och skulle cykla hem, skriver körskoleinstruktören John O'Neil.

En sak att ta med sig av den här historien är att alltid hålla uppsikt framåt, vare sig du sitter bakom ratten eller styret.