Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Dags för en nationell kraftsatsning från polisen igen

Polisen gör såna här kraftansträngningar ett par gånger per år då de involverar en stor del av sin arbetsstyrka och lägger fokus på att göra olika kontroller i trafiken. Det har blivit dags igen och under hela vecka 11, mellan den 9/3 och 15/3, kommer fokus att ligga på nykterhetskontroller.

Sportlovsveckorna har övergått till vanliga veckor och de flesta har bytt ut skidåkning och andra aktiviter till att ägna sig åt diverse vardagsbestyr, men nästa vecka är det dags för trafikveckan. Det är en nationell företeelse och under perioden mellan den 9/3 och 15/3 kommer vi med stor sannolikhet att få se en del poliskontroller utföras över hela landet.

I Bergslagen kommer polisen i samarbete med både interna och externa partners utföra dessa kontroller, en av dessa partners kan komma att vara militärpoliser, så bli inte förvånad om du ser även grönklädd personal tillsammans med den vanligtvis blåklädda polispersonalen.

Polisen kommer inte bara att utföra själva kontrollerna utan även genomföra uppföljningar av tips om personer som misstänks köra berusad eller narkotikapåverkad.

En del undrar säkert varför polisen går ut och berättar att de ska genomföra den här sortens kontroller i förväg, men det finns olika skäl till det. Vi sammanfattar en del av det i den här artikeln där vi ställer dessa frågor till vår egen medarbetare, och tidigare trafikpolis, Ruben Börjesson.

Så håll tempot och ta hand om varandra därute i trafiken, inte bara under nästa vecka utan helst för all framtid.