Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
100913-nya mazda bt-50
100913-nya mazda bt-50
100913-nya mazda bt-50
100913-nya mazda bt-50

Dags för ny tuffare Mazda BT-50

Mazdas pickup BT-50 kan knappast beskyllas för att se tuff ut, snarare bruksig. Nästa generation BT-50, som visas i oktober, ser däremot betydligt mer Zoom-Zoom ut.

Här är första bilden på nästa generation Mazda BT-50, en av marknadens mest förnuftiga pickuper vilket vårt stora pickuptest 2007 visade. Endast Mitsubishi L200 och D-Max rankades högre då.

Som vi kan se på bilden, som är en designskiss och därmed ska tas med en nypa salt, handlar det om betydligt mjukare och sportigare former. Eller som Mazda själva uttrycker det – en mer livsstilsorienterad pickup.

Anledningen till de mer tilltalande formerna är att Mazda har tänkt sig att med nya BT-50 tilltala en bredare kundgrupp, alltså inte bara dem som använder pickuper i sitt arbete utan även för dem som har ett aktivt liv där framkomlighet och lastförmåga måste kombineras med ett tufft yttre.

Utseendemässigt kan man inte ta del av att det handlar om en Mazda-modell. Strålkastarna ser nästan ut att vara hämtade från Mazda 6, om än i något större format. Grillen är omisskännligt Mazdas senaste. Utöver nytt yttre talas det om betydligt bättre köregenskaper än hos nuvarande generation.

Världspremiär för nya BT-50 blir det inte på Parissalongen i oktober. I stället är premiären lagd till ett land där pickuper är oerhört populära, nämligen Australien. På Sydneys bilsalong den 15 oktober kan man beskåda nyheten. Därefter påbörjas försäljningen över hela världen.

Test