Daihatsu Kopen på väg tillbaka

Det har förekommit rykten om att Daihatsu är på väg att återuppliva lilla sportroadstern Copen och nu får vi en bekräftelse så tydlig som någon på att något är på gång. Daihatsu visar två koncept kallade Kopen!

Med sitt leksakslika utseende och pigga köregenskaper har Daihatsu Copen gått och blivit något av en kultbil sedan nedläggningen i fjol. Många har hoppats på en uppföljare och den ser nu ut att vara på väg. På Tokyosalongen i november ska Daihatsu nämligen visa inte en, utan två konceptbilar med namnet Kopen.

 I bildspelet nedan ser vi tre bilar den blåa och den orange är samma RMZ-version medan den gröna kallas XMZ och har fått en minst sagt rejäl uppsättning gummiskydd lite här och där för ett ruffare utseende. Varför man nu skulle vilja ge sken av att köra en liten roadster i terrängen låter vi vara osagt.

 Med eller utan gummipåhäng mäter de nya Kopen-koncepten 340 centimeter på längden, 148 på bredden och 128 på höjden. Kraften kommer från en trecylindrig 0,66-litersmotor kopplad till en CTV-låda.

 Honda å sin sida skickar som bekant lilla S660 till Tokyo – vem tror du kommer vinna miniroadsterkampen?