Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Daihatsu visar åtta(!) nya koncept i Jakarta

Det är inte varje dag vi hör något nytt från japanska Daihatsu, men just nu pågår bilsalongen i Jakarta och där visar Daihatsu inte mindre än åtta nya konceptbilar.

Japans äldsta biltillverkare Daihatsu är något av en doldis i Sverige eftersom bilarna inte har sålts här sedan ungefär tio år tillbaka men ute i den stora världen är läget annorlunda. På den internationella bilsalongen i indonesiska Jakarta som pågår nu i veckan är Daihatsu en av de dominerande utställarna med sina åtta världspremiärer.

 Jo, du läste rätt. Daihatsu ställer ut inte mindre än åtta helt nya konceptbilar i Jakarta och innan pulsen höjs inför bara åsynen av de små konceptbilarna så bör det påpekas att de sannolikt aldrig kommer att hitta hit till Sverige.

 Mest tongivande i uppställningen är Ayla-bilarna. Daihatsu Ayla säljs redan i Indonesien och finns även i Toyota-utförande och heter då Agya. Konceptbilarna Ayla GT Ayla Luxury och Ayla X-Track är helt enkelt designstudier framtagna i syfte att utforska möjligheterna för flera Ayla-varianter.

 NC-Y och NC-Z är två konceptbilar som visar möjligheterna med en modellserie i storleksklassen under Ayla. Konceptet som kallas CUV är helt enkelt Daihatsus tolkning av en framtida suvmodell. UFC 2 och D-R Estate är nya versioner av koncept som visades i fjol, den senare en kommande sportbil med en liten 0,66-litersmotor.