Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
091009-daihatsu-tokyo
091009-daihatsu-tokyo
091009-daihatsu-tokyo
091009-daihatsu-tokyo

Daihatsu visar spartanska koncept i Tokyo

Medan konkurrenterna visar avancerade elbilar med komplicerad design gör Daihatsu precis tvärtom. Till Tokyosalongen skickas fem konceptbilar, alla med en mycket praktisk inriktning.

 En efter en visas de sofistikerade och framtidsinspirerade konceptbilarna inför Tokyosalongen, den ena mer eldriven och komplicerad än den andra. Från Daihatsu kommer inget sådant. Daihatsus Tokyouppställning är i stället en uppvisning i enkelhet och praktiskhet. Varför göra det svårt för sig när man kan göra det lätt, verkar vara Daihatsus devis.

Av de fem koncepten är det lilla Daihatsu Basket som genast får vår fulla uppmärksamhet. Daihatsu har tagit fram en extremt enkel och praktisk konceptbil som flörtar med strandraggaren i oss. Daihatsu verkar ha låtit sig inspireras av bilar såsom Mini Moke. Citroën Mehari och Fiat 500 Jolli. Basket är en liten fyrsitsig pickup med ett targaliknande tak, de främre stolarna kan täckas av en hardtop medan flaket/baksätet får nöja sig med ett enkelt canvastak. Daihatsu nämner än så länge inget om bilens tekniska lösningar, bara att den är designad för livets roliga stunder, till exempel när familjen ska fraktas till kolonilotten utanför stan.

Betydligt närmare produktion ser e:S ut att vara. Bilens korta namn står för eco & smart och själva konceptbilen sägs vara baserad på en redan existerande Daihatsu-plattform. Det är ett litet koncept Daihatsu har tagit fram – hjulbasen mäter 2 175 millimeter och hela bilen är endast 3 100 millimeter lång. På de dryga tre metrarna ska dock fyra vuxna få plats. Mycket lättviktsmaterial i konstruktionen för att totalvikten hålls låg – endast 700 kilo. En liten förbränningsmotor med stopp/start-system ger en förbrukning på 0,33 l/mil.