Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Maybach Edition 125
Maybach Edition 125
Maybach Edition 125
Maybach Edition 125 Foto: press photo, do not use for advertising purposes

Daimler firar 125-årsjubileum med special-Maybach

Känner du att det vimlar av Maybach just längs din gata? Har du då ett behov av att sticka ut litegrann från mängden? Då ska du slå till på en Edition 125 – specialversionen som firar just 125-årsjubileet av Daimler AG.

Även om försäljningssiffrorna för Maybach knappast är en upplyftande läsning för Daimler-koncernen så finns det en fördel inbakad i den mediokra försäljningen, nämligen exklusivitet. Känner du att en vanlig Maybach inte är exklusiv nog har du nu möjligheten att köpa dig ytterligare en aning av just den varan.

I år är det som bekant 125 år sedan Gottlieb Daimler och Karl Benz tillverkade världshistoriens första bilar, vilket naturligtvis fått Mercedes och dagens Daimler-koncern att fira lite extra. Vi har redan tidigare visat bilder på Mercedes måsvingekoncept F-125 som står utställt på bilsalongen i Frankfurt, och nu vill självklart inte det mest luxuösa märket i koncernen vara sämre. Därför presenterar alltså Maybach sin 125-årspresent, Edition 125! (Maybach skriver det officiellt med ett utropstecken på slutet, av någon anledning.)

Vad skiljer då en Edition 125 från en vanlig Maybach? Jo, om man utgår från en ”vanlig” Maybach 57 S med dubbelturbo-V12 på 630 hästkrafter så har bilen fått ny grill fram, en uppsättning specialutformade 20-tumshjul och Wilhelm Maybachs (som tydligen var Gottleib Daimler behjälplig i bilens uppfinnande) signatur inbroderad i handskfackslocket. Dessutom får Edition 125 två specialfärger i form av Tahiti Black och Patagonia Silver, och ingraverad Maybach-logotyp i främre armstödet. Är du intresserad så står bilen till beskådan i Maybach-montern på bilsalongen i Frankfurt nu i dagarna.