Dålig tajming: Passat facelift officiell i USA

I går presenterade Volkswagen den amerikanska versionen av Passat i uppdaterat utförande. Ett illa valt tillfälle – eller?

I går briserade en bomb i bilvärlden. Volkswagens hade fångats på bar gärning med fingrarna långt ned i kakburken. Amerikanska EPA hade upptäckt att Volkswagen använder en mjukvara i sina dieselbilar med en viss typ av motor för att påverka utsläppssiffrorna till det bättre.

LÄS MER OM: Dieselgate

Hela världens ögon riktades mot Volkswagen, inte sällan med en smak av avsky. Fusk är aldrig populärt. Trots att arga blickar var riktade mot den tyska biljättens håll vågade de ändå släppa officiell information om och bilder på amerikanska versionen av Passat som har genomgått en uppdatering. En bil som bland annat har den omtalade fyrcylindriga dieselmotor 2,0 TDI som nu är under utredning över hela världen.

Tajmingen kan alltså påstås vara genomusel, frågan är om någon amerikan (de som följer med i media) tar notis av hur Passat fått ny front, uppdaterad bak och nya kromlister. Kanske har Volkswagen helt enkelt eldat för kråkorna?

Vad tror du?