Dallara utmanar Lotus och KTM

Efter en gedigen historia på tävlingsbanorna ska Dallara nu bygga sin första egna bil för gatan.

Italienska Dallara är mest kända för sina sport- och formelbilar men har också varit med om att utveckla bilar för Alfa Romeo, Bugatti, Ferrari och Porsche samt den udda skapelsen KTM X-Bow. Någon egen konstruktion för gatan har man dock ännu inte gett sig på. Förrän nu.

En anställd på företaget har nu berättat för Autocar att en ny gatlegal modell ska göra debut senare i år. Den ska tillverkas i 600 exemplar under en femårsperiod i en nybyggd lokal på granntomten till den befintliga fabriken i Parma.

Bilen i fråga ska ha en 2,4-liters Fordmotor på 400 hästkrafter placerad mellan hjulaxlarna. och kommer bara att finnas med manuell växellåda. Dallara ska dra nytta av arbetet av framför allt Alfa Romeo 4C men bilen ska bygga på en egen konstruktion som baseras runt en monocoque i kolfiber.

Bilen kommer finnas i tre utföranden: en helt öppen barchetta, med vindruta och med tak. Priset ska starta på 120 000 euro vilket är närmare 1,2 miljoner kronor och placerar sig någonstans mellan Lotus Elise och och tidigare nämnda KTM X-Bow stilmässigt.

Dallara bildades 1972 och den nya bilen ska ha debut den 16 november då grundaren Gian Paolo Dallara fyller 81 år. För man gissa att arbetet har tagit ett år längre än planerat?