Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Danska Zenvo visar ny supersportbil i Genève

Zenvo Automotive är på gång igen. Med en teaserbild avslöjar de nu att en ny modell från den danska supersportbilstillverkaren har premiär på bilsalongen i Genève om en dryg månad.

De kan knappt hålla sig, danskarna i Zenvo Automotive (grundat 2004). De är så ivriga för att få visa upp sin nya supersportbil, skriver de, men måste snällt vänta till själva världspremiärdatumet som är den 6 mars 2018, det vill säga samma dag som bilsalongen i Genève öppnar upp sina portar.

Just Genèvesalongen har Zenvo varit flitiga att närvara vid under de senaste åren, salongen är ju känd för att vara supersportbilarnas uppvisningsmecka. I fjol visade det danska märket upp en jubileumsmodell och i förfjol modellen TS1, som vad en vidareutveckling av deras första modell ST1 från 2008 (och som tyvärr kanske är mest känd för...), samt modellen TSR som var banversionen av TS1. Dessförinnan har Zenvo närvarat vid den schweiziska salongen två gånger.

Så här såg det ut på Genèvesalongen 2016: Zenvo TS1 och TSR.

Vad Zenvos nya supersportbil, som blir deras tredje modell (TSR ej inräknad då den i grunden är en TS1), kommer att bjuda på återstår att se. Det enda vi bjuds på i nuläget är bilden ovan som ser ut att visa en del av fronten med ett stort luftintag till höger och en massiv frontsplitter (något föregångarna även hade). Vi kan inte riktigt se några direkta likheter med hur det har sett ut i fronten på TS1 och ST1, så sannolikt handlar det om en ny modell med nytt utseende. Det vore i så fall första gången på tio år som Zenvo förnyar formerna.

Om Zenvo behåller sin 5,8 liter stora V8 med dubbel överladdning återstår att se. I senaste utförandet, det vill säga i TS1 GT, pressade den ur sig 1 118 hästkrafter och 1 139 newtonmeter och som via en sjuväxlad dubbelkopplingslåda, som fanns i två olika utföranden, nådde 345/30-bakdäcken som är 20 tum höga. 0-100 km/h på 2,8 sekunder och 375 km/h i toppfart. Räkna med att Zenvos nya modell lägger sig på samma siffror eller bättre.