Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Nikita Aksyonov

Därför bygger Bugatti ingen suv

Väldigt många biltillverkare har numera minst en suv i sitt utbud, men inte alla. En av dem är Bugatti som inte heller ser ut att få ett högbygge.

Få bilmärken har kunnat motstå frestelsen att vara delaktiga i suv-segmentet. De flesta har trillat dit förr eller senare. På senare tid har det handlat om märken som man tidigare knappast kunde se med en suv i modellprogrammet i dag. Vi tänker delvis på Bentley och Rolls-Royce men kanske framför allt på Lamborghini, Maserati och Ferrari som alla tre snart har med var sin suv i sina utbud. Lamborghini och Maserati har det redan och Ferraris suv Purosangue kommer 2022.

Men det finns tillverkare som spjärnar emot; McLaren och inte minst svenska Koenigsegg och så även Koenigseggs huvudantagonist Bugatti.

Foto: Nikita Aksyonov

Bugatti, som i år firar att det är 110 år sedan Ettore Bugatti grundade företaget, kommer inte att bygga en suv inom överskådlig framtid. Tidigare Bugatti-chefen Wolfgang Durheimer sades vilja bredda märkets utbud till fyra modeller och då låg sannolikt en suv nära till hands, men nuvarande chefen Stephan Winkelmann, tidigare Lamborghini och Audi Sport, säger kort och gott att det kommer ingen suv från Bugatti.

– En suv skulle inte göra rättvisa åt varken varumärket eller dess historia, säger han.

Det ska väl tilläggas att det i alla fall inte blir någon suv så länge han är chef för Bugatti, något han har varit sedan den 1 januari 2018.

Vad Winkelmann däremot är öppen för är en andra Bugatti-modell vid sidan om Chiron, sannolikt en fyrdörrarsmodell.