Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Därför ska du inte byta hjul längs motorvägen!

Lastbilsförare är bara millimeter från döden när hans bil får punktering. Gör inte så här om du hamnar i en liknande situation!

https://youtu.be/PWCiAJ2X4O4

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

Videon ovan kommer från en av Skanskas brittiska entreprenörer och föraren av denna lastbil är bokstavligt talat millimeter från döden.

Tidigt på morgonen för drygt en vecka sedan färdades ekipaget längs motorvägen M25 i närheten av London när ett av lastbilens däck plötsligt exploderade. Föraren stannade i väggrenen och steg försiktigt ur hytten för att undersöka skadorna.

Det skulle han inte ha gjort då den tunga trafiken susar förbi obehagligt nära den stillastående lastbilen. Helt plötsligt passerar en lastbil som uppenbarligen inte observerat vad som står i väggrenen och är galet nära att köra på föraren, trots att föraren bär varselkläder. Turligt nog klarade han sig med minsta möjliga marginal undan vad som kunde ha blivit en katastrof.

Vad kan vi då ta för lärdom av detta?

Finner du dig i liknande situation som denna förare ska du om möjligt stanna på en så säker plats som möjligt, kliva ut ur bilen på den sida som inte står mot vägen och om möjligt ställa dig bakom en skyddsbarriär om sådan finns. Sedan ringa bärgare och invänta hjälp.