Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Dartz Black Shark – 1 500 hk starkt monster

Lettiska superlyxsuvtillverkaren Dartz gör ingen besviken. Nu visar de första bilden på nya Black Shark som baseras på Mercedes GL 63 AMG men har 1 500 hästkrafter och en kaross i kolfiber och titan.

Vi har tidigare rapporterat om den lettiska bilfirman Dartz som inte som vilken bilbyggare som helst. Dartz har byggt flera olika extrema bilar för ryska och kinesiska marknaden och nu har man en ny på gång – Dartz Black Shark.

Den nya suven ser ut att bli lika tuff som sitt namn. Under en bepansrad kaross i kolfiber och titan finns chassi och drivlina från Mercedes GL 63 AMG och kunderna kommer att kunna välja mellan en dubbelturbo-V8 eller en V12-motor som trimmas upp till 1 500 hästkrafter.

Dartz Black Shark är inte en suv som alla andra, den riktas till en väldigt exklusiv och liten kundgrupp. Faktum är att Black Shark endast kommer att byggas i fem exemplar. Vilken typ av kunder man riktar sig åt blir tydligt när vi läser i specifikationerna att bilen bland annat kommer att vara utrustad med fingeravtrycksläsare, infällbara dörrhandtag med elchocksfunktion och ett system som övervakar föraren.

Alla specifikationer, och vad vi förmodar blir ett saftigt pris, kommer att offentliggöras den 19 oktober.