Datsun Go+
Datsun Go+

Datsun Go+ har plats för sju

Nystartade Datsun visar nu sin andra modell. Namnet Go+ avslöjar vad det är för bil – en uppblåst Go med plats för sju åkande. Men hur kommer de längst bak att må?

Nissans lågprismärke Datsun är åter på tillväxt, tidigare i somras visades första nya modellen Go och nu kommer Go+. Den nya modellen är kort sagt en MPV-version av Go och från fronten bak till A-stolparna är bilarna identiska.

 Efter A-stolparna blir Go+ en helt annan bil än Go. Axelavståndet är fortfarande 245 centimeter men totallängden är 400 centimeter, 21 centimeter längre än vanliga Go. Den stora karossen behövs för att få plats med en tredje sätesrad. Go+ är alltså sjusitsig, även om det ser ut som att de två bakersta passagerarna får nöja sig utan både benutrymme och nackstöd.

 Kraften kommer från samma 1,2-liters bensinmotor som i Go, hur mycket kraft är ännu ospecificerat. Så värst mycket utrustning ska man inte vänta sig. Datsun ser till och med ut att ha bortrationaliserat den konventionella FM/AM-radion till förmån för en dockstation för mobiltelefon eller MP3-spelare.

 Datsun Go+ ska tillverkas i indonesiska Purwakarta och får ett pris under 100 000 000 indonesiska rupiah, motsvarande 60 000 kronor.