Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
De Lorean DMC-12De Lorean DMC-12De Lorean DMC-12
De Lorean DMC-12

DeLorean DMC-12 gör comeback!

DeLorean Motor Company, DMC, finns fortfarande. Men det är inte John DeLorean som är innehavare av det välkända företaget längre. I dag är det ett företag i Texas som äger namnet och de funderar på en comeback.

I stort sett alla känner till bilen med måsvingedörrar och kaross i rostfritt stål som amerikanen John DeLorean en gång skapade. Mellan 1981 och 1983 byggde hans företag DeLorean Motor Company den mytomspunna bilen DeLorean DMC-12. Bilen blev superkändis efter att ha varit något av en huvudrollsinnehavare bredvid Michael J. Fox i filmtriologin Tillbaka till Framtiden.

I dag är det ett Texasbaserat företag som äger rättigheterna till namnet DeLorean Motor Company, eller DMC som det förkortas och som man känner igen från emblemet i grillen på DeLorean-bilen.

Företaget har till dags datum endast restaurerat gamla DeLorean-bilar och i enstaka fall byggt helt nya när kunderna har bett om det.

Enligt uppgifter har det byggts totalt 9 000 DeLorean DMC-12 varav 6 500 av dessa fortfarande finns kvar i körbart skick runt om i världen.

Nu har DeLorean Motor Company sagt att de under nästa år förhoppningsvis kommer att påbörja byggandet av en ny serie DeLorean DMC-12. De kommer att produceras som ”kit cars” för att företaget ska undkomma alla restriktioner och regler som det innebär att serieproducera bilar. Vad priset på en ny DMC-12 kommer att hamna på är okänt, men det blir förhoppningsvis under 300 000-strecket, vilket är vad du får betala i dag om du är sugen på att specialbeställa en bil från DMC.