Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Den nedfällbara bildörren – aldrig mer bucklor på parkeringen

Drömmen för alla bilägare, dörrar som inte kan buckla till andras bilar. Det finns fungerande lösningar, men bilindustrin har skrotat projektet.

https://youtu.be/AAtkoje4-eM

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

Bildörren, ett nödvändigt ont. Den behövs för att kliva i och ur bilen men det är också där problemet med dörren finns. På en trång parkering kan det vara svårt att öppna dörren så pass att man kan krångla sig in i bilen. Då får man ta bakluckan till hjälp om bilen är en kombi eller halvkombi.

Ett annat än mer påtagligt problem är bucklorna efter mindre noggranna medbilister på parkeringen.

BMW Z1, som presenterades 1986 och började tillverkas 1989, hade dörrar som fälldes ned i tröskellådan.BMW Z1, som presenterades 1986 och började tillverkas 1989, hade dörrar som fälldes ned i tröskellådan.BMW Z1, som presenterades 1986 och började tillverkas 1989, hade dörrar som fälldes ned i tröskellådan.
BMW Z1, som presenterades 1986 och började tillverkas 1989, hade dörrar som fälldes ned i tröskellådan.

Men det finns en lösning som fungerar och som inte är horisontella skjutdörrar. Nej, det finns bättre än så, nämligen den nedfällbara ”försvinnande” dörren. BMW var tidigt ute med konstruktionen på lilla roadstern Z1. Dörrtypen slog aldrig igenom med Z1, kanske för att modellen aldrig blev laglig i USA, tack vare dörrlösningen. Laglig var den endast om den importerades i tekniskt och historiskt syfte enligt NHTSA:s riktlinjer.

1993 byggde Lincoln en konceptbil, Mark VIII. Det är den vi ser på bilderna och i filmen här. Lincoln-ledningen var oroade över att bilens dörrar skulle bli för tunga att hantera, så de tog hjälp utifrån från företaget Joalto Design för att utveckla nedfällbara dörrar. Lösningen ser hur smidig ut som helst och vore en dröm att ha på alla bilar av ovan nämnda anledningar.

Men ledningen för Lincoln såg inte den praktiska dörrlösningen som en dröm. De tyckte inte alls om vad de såg, trots att de hade beställt den, och beordrade därför att konceptbilen med de nedfällbara dörrarna skulle förstöras.

Någon smart person såg dock till att bilen gömdes undan för Lincoln-ledningen och så sent som 2007 såldes den på eBay till högstbjudande.

I dag finns ett företag i Kalifornien vid namn Jatech som för vidare kunskaperna med dörrlösningen som Joalto Design tog fram. Jatech, som uppenbarligen var med redan 1993 (företagsnamnet syns i filmen ovan), sägs fortfarande jobba på att få ut dörrtypen till konsumenterna och enligt uppgift har de redan träffat olika biltillverkare världen över. Dock högst oklart vad det innebär.

Skulle du kunna tänka dig nedfällbara dörrar på din bil?

Nedfällbara dörrar på Lincoln Mark VIII Concept från 1993.Nedfällbara dörrar på Lincoln Mark VIII Concept från 1993.Nedfällbara dörrar på Lincoln Mark VIII Concept från 1993.
Nedfällbara dörrar på Lincoln Mark VIII Concept från 1993.
Manövreringen av de nedfällbara bildörrarna.Manövreringen av de nedfällbara bildörrarna.Manövreringen av de nedfällbara bildörrarna.
Manövreringen av de nedfällbara bildörrarna.