Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Lastbilen på bilden är inte samma som i artikelnLastbilen på bilden är inte samma som i artikelnLastbilen på bilden är inte samma som i artikeln
Lastbilen på bilden är inte samma som i artikeln

Dennis fick böter på grund av sin kofångare

I veckan tog Musik- och Motorfestivalen plats i dalarna. Många kommer dit med omsorgsfullt skötta bilar för att umgås med andra motorintresserade. Men polisen var inte särskilt imponerad med hur vissa bilar såg ut.

Dennis var där med sin amerikanska lastbil för att ha roligt. Men när han var ute på vägen med lastbilen blev han stoppad av polisen. Polisen anmärkte sedan flera saker för Dennis. Bland annat att han hade för många lampor på bilen, och att den saknade ljuddämpare, även fast bilen klarade bullernivån. Men det mest farliga var enligt polisen att han hade för blank kofångare. 

De kunde dock inte kontrollera att kofångaren var bländande förrän det blev mörkt, så Dennis ville att de skulle vänta tills dess, något som polisen vägrade till att göra. Till slut fick Dennis välja mellan att betala böter eller bli av med körkortet. 

Över 18 000 människor har nu gått med i facebookgruppen ”Cruisingen stannar” där man planerar en protestkaravan. Dennis fall är inte det enda då människor fått böter på grund av saker som redan blivit godkända av besiktningen.